© patrick de roo

© pdr

© pdr

© pdr

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Russische viermaster aangemeerd aan Het Steen

Aan de Scheldekaaien ligt de Russische viermaster Kruzenshtern aangemeerd. Het zeldzaam voormalig vrachtzeilschip uit 1926, 114,5 meter lang en met zeilen tot 56 meter hoog, is genoemd naar een Russische ontdekkingsreiziger. Het op­leidingsschip vaart de hele wereld rond en is woensdag nog tussen 9 en 16u gratis te bezichtigen aan de cruiseterminal aan Het Steen. Daarna zet het koers naar Oostende.

blg

Het schip werd in 1926 gebouwd en kreeg initieel de naam ‘Padua’ mee. In 1946 werd het als onderdeel van naoorlogse herstelbetalingen aan Rusland overgedragen en kreeg het de naam ‘Kruzenshtern’, naar de gelijknamige Russische ontdekkingsreiziger.

Als cargoschip kon het vroeger zo’n 4.000 ton transporteren, via de maximaal 3.800 m2 zeiloppervlakte. Nu is het een opleidingsschip. Het zeilde al de hele wereld rond.

De Kruzenshtern was vorig jaar ook al in Antwerpen te zien tijdens de Tall Ships Races. Nu ligt het schip vandaag (dinsdag) en morgen (woensdag) aan de cruiseterminal. Vandaag is het vaartuig door het grote publiek nog tot 22.00 uur gratis te bezichtigen. Nadien volgt een lichtshow. Morgen is het tussen 9.00 en 16.00 uur toegankelijk. Woensdagavond vaart het schip naar Oostende, voor het festival ‘Oostende voor Anker’.

Van 30 juni tot 2 juli zal ook het 113 meter lange tall ship ‘Juan Sebastian De Elcano’ Antwerpen aandoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER