Vrouw omgekomen door groot stuk steen op Deense snelweg

In Denemarken is een vrouw omgekomen doordat er een steen van een brug naar beneden werd gegooid, op een snelweg. Onbekenden gooiden de steen vanochtend vanop een brug op de auto van een buitenlands gezin, aldus de Deense politie. De vrouw is omgekomen, haar man raakte zwaar gewond en een kind kwam er met een paar schrammen en blauwe plekken vanaf.

Het gezin van drie reed over de snelweg op het Deense eiland Funen, tussenĀ Blommenslyst en Vissenbjerg.

Waar het buitenlandse gezin vandaag komt, wilde de politie in Odense nog niet zeggen. Kennelijk zij er meerdere stenen van de brug gegooid. De politie heeft in een persbericht foto's verspreid van twee zware stenen van 9,5 en 30 kilogram, die de auto niet geraakt hebben.

Waar het gezin vandaag komt, zegt de politie in Odense nog niet omdat de familie van de slachtoffers nog niet op de hoogte is.Ā Kennelijk zijn er meerdere stenen van de brug gegooid.

De politie heeft foto's verspreid van twee zware stenen van 9,5 en 30 kilogram, die de auto niet geraakt hebben. Omdat het zo'n zware stenen zijn, is het bijna zeker dat een volwassene de stenen van de brug heeft gegooid.

De stenen worden onderzocht op dna-sporen en de politie is op zoek naar mogelijke getuigen.

Meest gelezen