Neergeschoten verdachte in Gent buiten levensgevaar

In Gent heeft er gisteren een schietpartij plaatsgevonden in de Vlaanderenstraat en daarbij is een man neergeschoten. Volgens een ooggetuige kwam de gewapende man vanuit een zijstraat de Vlaanderenstraat op. Omstanders hebben de politie verwittigd, en die heeft hem neergeschoten omdat hij weigerde zijn wapen af te geven. De 26-jarige man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is nu buiten levensgevaar.

Het schietincident vond iets na 18 uur plaats in de Vlaanderenstraat in het centrum van Gent. De politie kwam ter plaatse en sloot de straat volledig af.

Een ooggetuige die op een terras in de Vlaanderenstraat zat, meldt ons dat hij plots een gewapende man vanuit een zijstraat de Vlaanderenstraat op zag lopen. Omstanders zijn onmiddellijk op de vlucht gegaan en hebben de politie verwittigd.

De politieagenten die ter plaatse kwamen, praatten minutenlang in op de man en vroegen hem zijn wapen op de grond te laten vallen. Omdat de man dit bleef weigeren, schoten ze hem neer.

Op ooggetuigebeelden die op YouTube zijn gezet, is te zien hoe de man schreeuwend op de grond valt en daarna nog eens beschoten wordt door agenten die op hem afstappen en hem uiteindelijk overmeesteren. Daarna wordt hij zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Intussen heeft het parket laten weten dat het gaat om een 26-jarige man van Griekse afkomst.

Geen terrorisme

De feiten hebben "naar alle waarschijnlijkheid niets te maken met terroristische motieven", zegt de woordvoerder van de Gentse lokale politie. "We hebben een oproep binnengekregen dat er zich een gewapende man op de openbare weg bevond. Onze ploegen zijn er naartoe gegaan en hebben een man met een vuurwapen aangetroffen. Ze hebben hem gesommeerd om het wapen te laten vallen. Daar is de man niet op ingegaan, waarna ze hem geneutraliseerd hebben, luidt de officiële lezing. In het kader van het gerechtelijk onderzoek kunnen we geen andere info geven."

Het parket en het afstappingsteam kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Er zijn ook een wetsgeneesheer en een wapendeskundige aangesteld. Vanmiddag is een reconstructie van de gebeurtenissen van gisteravond gehouden.

Een kijker stuurde ons enkele foto's van wat er eerder op de avond gebeurde in de Vlaanderenstraat. Op de eerste foto is te zien hoe twee agenten de gewapende man onder schot houden.

Meest gelezen