© BELGA

Bjorn Leukemans strandt op zeven seconden van eindzege

Manuel Belletti (Androni Giocattoli) was vrijdag de sterkste in de vierde en laatste etappe van de 47e Tour du Limousin (Fra/2.1.) De 28-jarige Italiaan was na 175,6 kilometer van Meuzac naar Limoges de snelste in een massasprint. Hij klopte daarin de Fransman Kévin Reza en Bjorn Leukemans.

vml

De 29-jarige Italiaan Mauro Finetto (Neri Sottoli) is de eindwinnaar, Leukemans, na zijn zege in de openingsrit twee dagen leider, standde op zeven seconden van de eindzege. De Italiaan Davide Rebellin werd op elf seconden derde.

Zes renners maakten deel uit van de vroege vlucht. De laatste vluchter, Christophe Kern, werd pas in de laatste kilometer gegrepen door een peloton dat gemend werd door FDJ. In de massasprint bleek Belletti de snelste.

Het is voor Belletti zijn eerste zege van het seizoen. Zijn vorige overwinning dateert al van twee jaar geleden, een rit in de Route du Sud in juni 2012. Finetto heeft in 2014 drie overwinningen op de teller. Eerder won hij de GP Lugano en de derde rit in de Limousin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen