© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vandalen ontvreemden herdenkingsplaat ‘Oubaas Jos Van Hoof’ aan scoutslokaal

In de nacht van zondag 23 op maandag 24 juli werd de herdenkingsplaat ‘Oubaas Jos Van Hoof’ aan de lokalen van de Sint-Augustinuscouts van Nieuw-Sint-Truiden weggehaald door onbekenden. De plaat werd tegen de muur van de lokalen aangebracht op zaterdag 8 juli, dus nauwelijks twee weken geleden, ter gelegenheid van de herdenking van een van de grootste bezielers van de scoutsgroep, Master en Oubaas Jos Van Hoof. De inhuldiging gebeurde door Kete Boyen, de 89-jarige weduwe van Oubaas Jos, die 11 jaar geleden, op de avond van de jaarlijkse scoutsbarbecue,overleed.

Jozef Croughs

De ‘scoutswei’ werd grondig onderzocht op sporen, maar zelfs de schroeven en pluggen waarmee de plaat bevestigd werden zijn verdwenen. In en rond de lokalen werd niets teruggevonden en de lokalen vertonen geen enkel spoor van inbraak. De daders hadden het dus enkel en alleen de bedoeling om de herdenkingsplaat weg te nemen.

In naam van de Sint-Augustinusscouts en de Oud-Scouts Sint-Augustinus legde intitiatiefnemer voor de herdenking, Piet Carlier, klacht neer bij de lokale politie. Scouts en Oud-Scouts en de familie Van Hoof-Boyen zijn erg gechoqueerd door dit zinloze vandalisme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer