‘Feestpolitie’ in Berlijn bijt van zich af

Themabeeld © Reporters / Laif

Verschillende politie-eenheden werden van Hamburg terug naar Berlijn gestuurd, nadat Duitse media melding had gemaakt van ‘openbaar dronkenschap, seks en urineren op publieke plaatsen’. De politie antwoordt met een duidelijke boodschap: ‘Wij zijn ook maar mensen’.

mg

‘Ik kan bevestigen dat de politie in Hamburg besloten heeft om de collega’s uit Berlijn terug te sturen na ongepast gedrag’, zegt een woordvoerder van de politie. De agenten waren daar als versterking voor de aankomende G20-top. Ongeveer 300 agenten zullen niet instaan voor de extra beveiliging.

‘Achter ons uniform schuilt een mens. In ons beroep zijn voornamelijk jonge mensen aan de slag, die heel professioneel te werk gaan en een grote verantwoordelijkheid dragen’, schrijft de Berlijnse politie op hun Facebookpagina. ‘Ja, wij hebben gevierd. Maar dat kwam waarschijnlijk omdat twee agenten jarig waren. Er is veel speculatie over wat er gebeurd is, maar wij hopen dat jullie een professioneel beeld van ons blijven houden. Wij zijn geen “partypolitie”, maar een erg professioneel team.’

Beveiliging

Duitsland heeft extra beveiliging ingezet omdat ze vrezen dat er protest zal zijn van antikapitalistische betogers. Ongeveer 20.000 agenten zullen de top op 7 en 8 juli beveiligen in Hamburg.