Man legt uit welke techniek inbrekers gebruiken om bestelwagen in amper enkele seconden leeg te roven

Alan Hills uit het Engelse dorpje St Neots is net als vele andere bestuurders het slachtoffer geworden van een reeks auto-inbraken in de streek. De dievenbende maakt daarbij steeds gebruik van dezelfde techniek om binnen een paar seconden een wagen leeg te roven. De Brit toont nu aan de hand van een video hoe de inbrekers precies te werk gaan.

kmlo

De man merkte de inbraak in zijn wagen een week geleden op. De bende kon een heleboel spullen ter waarde van enkele honderden pond meegraaien. Toen hij de politie verwittigde, kreeg hij te horen dat hij verre van het enige slachtoffer was. Later die dag ontdekte hij via een collega welke simpele methode de bende gebruikt om hun slag te slaan. Het sein voor de man om een video te maken om ook anderen te waarschuwen.

Hills vertelt gedurende het filmpje dat de mannen enkel een setje tangen nodig hebben om in elke gloednieuwe bestelwagen van Ford te geraken. “Wanneer je 30.000 pond betaalt voor een voertuig, zou je verwachten dat die goed beveiligd is”, stelt hij. Maar niets is minder waar. In amper een kleine minuut tijd laat hij zien hoe hij zonder problemen het slot forceert en nadien alle deuren van de wagen opent.

De video is momenteel een enorm succes. Zijn flinke waarschuwing werd al door meer dan twee miljoen mensen bekeken.

Momenteel wordt de bestelwagen van Hills hersteld, al vreest de man dat hij nadien opnieuw een potentieel slachtoffer wordt voor de bende. “Ze zullen immers hetzelfde slot op de wagen plaatsen”, vertelt hij. Hij heeft ook Ford op de hoogte gesteld van de problematiek. “We werken nauw samen met verschillende beveiligingsfirma’s in de auto-industrie om onze voertuigen zo goed mogelijk te beveiligen”, klinkt het bij de woordvoerder van het autobedrijf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER