© Facebook De Kleine Chef

Jordy Geuens is meest creatieve ondernemer van Vlaanderen

Jordy Geuens, die met zijn onderneming De Kleine Chef kinderen gezond leert koken, is de meest creatieve ondernemer van Vlaanderen. Dat heeft ondernemersorganisatie NSZ woensdag bekendgemaakt. Via kinderkookworkshops wil Geuens “het proeven van alles en het beter eten bij kinderen bevorderen”, met speciale aandacht voor gezonde voeding. Geuens kreeg met zijn zaak in Loksbergen (Halen) goede punten van de jury omdat hij een niche heeft gevonden, maar ook omdat hij het concept heel sterk in de markt zet.

Het NSZ ging de afgelopen maanden, samen met een professionele jury onder leiding van de Vlaamse kok Frank Fol, op zoek naar de meest creatieve ondernemer van Vlaanderen. Bedoeling was om ondernemers te vinden die nieuwe of aparte producten en/of diensten aanbieden en op die manier een unieke positie innemen, verduidelijkt de organisatie. De laureaten dragen gedurende één jaar de titel van NSZ-ambassadeur op vlak van creativiteit en zullen in die hoedanigheid advies geven aan andere ondernemers over hoe ze het verschil kunnen maken.

De tweede plaats ging naar Nick De Vos van het Oost-Vlaamse bedrijf NDV Ultrasonic uit Elversele. Hij ontwierp een toestel dat de biofilm van water op een duurzame manier afbreekt via een hoogfrequent ultrasoon. De techniek kan ook worden toegepast in boilers, waardoor ze kalkvrij blijven en dus minder hard moeten werken om het water op te warmen.

Derde werd Petra Heroes van het schoonheidsinstituut Glamour in het Antwerpse Ramsel. Sinds vorig jaar biedt zij een speciaal verwenarrangement (Care2Care) voor kankerpatiënten aan. Ze doet dat aan een zeer laag tarief, om het zo laagdrempelig te maken voor alle kankerpatiënten. “Een mooi voorbeeld van hoe creativiteit en een groot hart samengaan”, aldus het NSZ.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer