© PDR

Plan tegen files aan Konijnenpijp

Omdat vooral de avondspits er vaak hopeloos

vast zit, neemt het Antwerpse stadsbestuur maatregelen aan de Waaslandtunnel. Bij de uitgang van de ‘Konijnenpijp’ aan de Italiëlei verandert de verkeerssituatie drastisch.

DVD

Het stadsbestuur wil de verkeersstroom vanuit het noorden vlotter laten verlopen aan de Tunnelplaats, bij de uitgang van de Waaslandtunnel. Omdat daar nu veel verkeer door smalle straatjes moet passeren, loopt de avondspits vaak hopeloos in het honderd op de drukke Italiëlei, een belangrijke verkeersader voor het verkeer dat de stad in wil.

De huidige verkeerssituatie op de Tunnelplaats dateert van 2009. Volgens het stadsbestuur verloopt het verkeer aan de Waaslandtunnel – de Konijnenpijp in de volksmond – sindsdien vlotter en veiliger, maar zijn in enkele aanpalende straten de files er wel langer op geworden.

Met een aantal snelle en goedkope ingrepen wil de stad daar nu iets aan doen. Zo verdwijnt de ‘U-bocht’ voor wie uit de tunnel komt en richting de Oude Leeuwenrui wil rijden. De werkzaamheden beginnen volgende week en moeten in september achter de rug zijn. De hinder zou beperkt blijven, aangezien geen belangrijke verkeersaders moeten worden afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER