Onrust in Molenbeek: twee agenten gewond en politieauto's beschadigd

In Molenbeek is het vanmiddag tot confrontaties gekomen tussen de politie en lokale jongeren. Die hadden zich tegen de politie gekeerd nadat er twee personen waren opgepakt. Toen de jongeren met stenen begonnen te gooien, raakten twee agenten gewond en verschillende politievoertuigen werden beschadigd. De politie heeft uiteindelijk nog drie anderen opgepakt en tegen 16.30 uur was de situatie gekalmeerd.
(Archieffoto)

"De problemen zijn begonnen toen onze antibanditismebrigade een controle uitvoerde aan het metrostation", bevestigt commissaris Berckmans van de lokale politie. "Daarbij werden twee personen opgepakt. Een aantal jongeren uit de buurt wond zich daarover op en keerde zich tegen de politie. Daarbij werden ook vuilniscontainers op straat geduwd en omgegooid."

De politie trok zich terug, maar keerde wat later terug naar de omgeving van het metrostation Beekkant en toen kwam het opnieuw tot opstootjes, waarbij onder meer met stenen werd gegooid. Twee agenten raakten daarbij gewond, van wie er één naar het ziekenhuis werd gebracht. Enkele politievoertuigen raakten beschadigd. De politie pakte nog een drietal personen op.

"Bars behandeld"

Eerder op de middag had een ooggetuige tegen persagentschap Belga een andere kant van het verhaal verteld: dat er vanmiddag verschillende wagens van de lokale politie de buurt kwamen controleren.

"Een vrouw die hen vroeg waarom, werd onmiddellijk bars behandeld en toegesproken en toen haar 15-jarige zoon daartegen protesteerde, werd die meteen tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Ook zijn meerderjarige broer werd opgepakt en hun moeder werd hardhandig weggeduwd."

Enkele jongeren uit de buurt die het incident zagen gebeuren, wonden zich ook op, waarop de politie pepperspray zou hebben gebruikt. "De politie was vertrokken met de twee opgepakte broers maar rond 15.30 uur zijn ze teruggekeerd en is het tot opstootjes gekomen", aldus nog de getuige. Dat sluit dus aan bij het verhaal van de politie, die bevestigt dat de onrust daarna weer toenam en dat er met stenen werd gegooid, tot de rust om 16.30 uur terugkeerde.

Meest gelezen