Tongrolletjes met spinazie en peterselievinaigrette
Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht.
Ingrediënten
4 zeetongen, gefileerd
peper en zout
800 g verse spinazie
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, gehakt
Voor de peterselievinaigrette:
1 bosje peterselie
1 sjalot, fijngehakt
half teentje knoflook
peper en zout
0,5 dl witte wijnazijn
0,5 dl sojaroom
1 eetlepel sojayoghurt
1,5 dl arachideolie
0,5 dl water
Bereidingswijze
Kruid de tongfilets langs beide kanten met peper en zout.
Rol ze op met de velkant naar binnen en stoom ze 4 à 5 minuten in een stoomoven op 100 °C.
Maak de spinazie schoon en trek de steeltjes eraf.
Stoof de spinazieblaadjes kort aan in de olijfolie op een hoog vuur, samen met de knoflook.
Maal de peterselie samen met de sjalot en de knoflook tot een puree in de blender.
Kruid met peper en zout en voeg de overige ingrediënten voor de vinaigrette toe.
Maal alles in de blender tot een mooi, glad sausje.
Serveer de tongrolletjes met de spinazie en overgiet het geheel met de peterselievinaigrette.