Tongrolletjes met spinazie en peterselievinaigrette

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht.

Piet Huysentruyt

Ingrediënten

4 zeetongen, gefileerd

peper en zout

800 g verse spinazie

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook, gehakt

Voor de peterselievinaigrette:

1 bosje peterselie

1 sjalot, fijngehakt

half teentje knoflook

peper en zout

0,5 dl witte wijnazijn

0,5 dl sojaroom

1 eetlepel sojayoghurt

1,5 dl arachideolie

0,5 dl water

Bereidingswijze

Kruid de tongfilets langs beide kanten met peper en zout.

Rol ze op met de velkant naar binnen en stoom ze 4 à 5 minuten in een stoomoven op 100 °C.

Maak de spinazie schoon en trek de steeltjes eraf.

Stoof de spinazieblaadjes kort aan in de olijfolie op een hoog vuur, samen met de knoflook.

Maal de peterselie samen met de sjalot en de knoflook tot een puree in de blender.

Kruid met peper en zout en voeg de overige ingrediënten voor de vinaigrette toe.

Maal alles in de blender tot een mooi, glad sausje.

Serveer de tongrolletjes met de spinazie en overgiet het geheel met de peterselie­vinaigrette.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer