© Alain Trappeniers

Bewoners vrezen komst van 45 sociale woningen

De geplande bouw van 45 sociale huur- en koopwoningen in een binnengebied van de Kerkbossenweg in Heist-op-den-Berg, zorgt voor ongerustheid in de buurt. De bewoners vragen het bestuur om de plannen bij te sturen.

ALAIN TRAPPENIERS

De Maatschappij voor de Huisvesting van het Kanton Heist-op-den-Berg (HKH) plant 45 sociale huur- en koopwoningen in het binnengebied van de Mechelsesteenweg, Halfstraat en de Kerkbossenweg. De woonsten komen op een oppervlakte van iets meer dan een hectare. Wanneer die nieuwe huizen er komen, is nog niet bekend.

Maar nu al luiden de bewoners de alarmbel. De omvang van het project zou de draagkracht van de onmiddellijke omgeving namelijk ver overstijgen. “Het gaat hier over 35 woningen per hectare grond”, zegt bewoonster Natacha Buts. “In vergelijking met de dichtheid in de omliggende straten, 10 tot 15 huizen per hectare, is dat meer dan een verdubbeling. De plannen zijn buiten proportie. De woningen gaan voor hinder zorgen in de buurt.”

Samen met haar buren wilt Natacha heel wat bezwaarschriften indienen. Of het gemeentebestuur (deels) tegemoet wilt komen aan de verzuchtingen van de buurt, is koffiedik kijken. “Tijdens het openbaar onderzoek geven we inhoudelijk geen commentaar”, reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van den Bruel (CD&V). “Pas wanneer de adviezen binnen zijn, gaan we alle bezwaren bekijken.” De plannen van HKH kaderen in het bindend sociaal objectief. “In absolute cijfers moeten we tegen 2023 nog 90 huurwoningen en 100 koopwoningen bouwen”, stelt de schepen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER