© RR

73-jarige verdacht van twee bankovervallen

Een 73-jarige man is donderdag opgepakt. Hij wordt verdacht van twee overvallen op filialen van bank en verzekeraar Crelan in Hemiksem en Merksem.

SARE

In een tijdspanne van ongeveer twee weken werden in het Antwerpse twee kantoren van Crelan overvallen. In januari was het kantoor op de Antwerpse Steenweg in Hemiksem aan de beurt en maandag werd het filiaal op de Ringlaan in Merksem overvallen.

Telkens stapte de overvaller, gewapend met een revolver, het kantoor binnen. Telkens sloeg hij op maandagochtend toe en telkens bedreigde hij het personeel om er uiteindelijk met een som geld vandoor te gaan. Het was ondertussen ook duidelijk dat de overvaller een respectabele leeftijd bereikt had.

Camera

De federale gerechtelijke politie nam het onderzoek in handen en kon aan de hand van camerabeelden en sporenonderzoek al snel een verdachte in beeld krijgen. Eergisteren gingen de speurders over tot actie.

Een 73-jarige verdachte werd in de boeien geslagen. Het parket wil over de zaak niets kwijt. Of de man aangehouden werd door de onderzoeksrechter is dan ook niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER