© BELGA

Twee gewonden bij mislukte overval op Genkse apotheek

Dinsdagavond zijn bij een overval op een apotheek op de Richter in Genk twee gewonden gevallen. De twee gewapende daders moesten uiteindelijk zonder buit het hazenpad kiezen.

mce

Twee mannen kwamen kort voor 18u de apotheek binnen. Ze droegen een helm. Een van hen bedreigde de apothekeres met een vuurwapen en eiste het geld uit de kassa. De apothekeres verzette zich en er ontstond een schermutseling. Haar man hoorde geroep vanuit de aansluitende woning en snelde ter hulp. Samen slaagden ze erin de belager buiten te werken, maar op dat moment viel een tweede man hen aan met een mes. Ook hij werd naar buiten geduwd.

Weggevlucht

De twee daders moesten zo uiteindelijk zonder buit afdruipen en reden weg op een lichtgrijze scooter. Een derde medewerker van de apotheek kon langs de achterzijde wegvluchten en de hulpdiensten verwittigen. Zowel de apothekeres als haar man hielden er lichte verwondingen aan over. Ze werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht en krijgen ondersteuning van de dienst slachtofferbejegening van de politie.

“De politie CARMA stuurde meteen meerdere ploegen op pad om de omgeving uit te kammen, maar kon de verdachten niet meer aantreffen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. We onderzoeken de feiten en sporen de verdachten op”, aldus de politie in een mededeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer