Van Hool wint Economic Impact Award

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen heeft aan bus- en bedrijfsvoertuigenconstructeur Van Hool uit Koningshooikt de Economic Impact Award overhandigd.

Chris Van Rompaey

"Voor zowel de directie als de medewerkers van Van Hool is deze award een bijzonder aangename erkenning, die ons zal stimuleren op de ingeslagen weg verder te gaan", reageerde CEO Filip Van Hool.

"Anderzijds is het een opportuniteit om de uitdagingen waar wij als bedrijf in de regio en op nationaal vlak mee geconfronteerd worden, onder de aandacht te brengen van de verschillende beleidsvoerders. Ik denk dan aan de beschikbaarheid van technisch geschoolde arbeidskrachten en de hoge loonkosten. Samen met vele andere ondernemers hopen wij dat de federale regeringsonderhandelaars hier echt werk van maken."

Sinds zijn oprichting in 1947 is Van Hool een van de grootste werkgevers van de Mechelse regio. Vandaag telt Van Hool ruim 4500 medewerkers, van wie het merendeel tewerkgesteld is in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree in België en in de vestiging in Skopje (Macedonië) die afgelopen lente officieel werd geopend. Bij Van Hool zijn zo'n 130 verschillende beroepen aan de slag waarvan sommige knelpuntberoepen zoals lassers.

Foto: Filip Van Hool

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER