Direct naar artikelinhoud

Weekenduittocht zorgt voor zwaarste avondspits van het jaar

Ter illustratie.

Het is druk, druk en nog eens druk op de Belgische snelwegen vandaag. "Met ruim 250km file op onze snelwegen is dit de zwaarste avondspits van dit jaar", laat Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum weten. Er zijn vooral lange files in Antwerpen.

en

"De avondspits lijkt al begonnen op dit middaguur", zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum rond 12u vanmiddag. Er stond op dat moment al meer dan 120 kilometer file op de autowegen en dat is uitzonderlijk voor een woensdagmiddag. Vooral in de regio Antwerpen was het toen al heel druk. De situatie is niet verbeterd doorheen de dag. Integendeel. En zo zitten we vandaag met de zwaarste avondspits van het jaar. Op een gegeven moment was er een hoogtepunt van 360 km file, meldt Radio 1.

Wat de oorzaken zijn van die verkeersdrukte? Simpel: het verlengde weekend staat voor de deur én de Amerikaanse president bezoekt Brussel. En dan is er nog het mooie weer waardoor nog meer Belgen ervoor kiezen om op verlengd weekend te gaan. Belangrijkste bestemmingen zijn de Belgische (en Nederlandse) kust, de Ardennen en Frankrijk.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Trump

Op de Brusselse wegen is het dan weer een opvallend rustige dag, hoewel voor de komst van de Amerikaanse president Donald Trump een aantal maatregelen zijn getroffen. In de onmiddellijke omgeving van de afgesloten tunnels was wel wat drukte, maar verder valt het heel goed mee. Dat is vernomen bij Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit.

Wel waren twee snelwegen naar Brussel en de Brusselse Binnenring sinds ongeveer 16.20 uur een dertigtal minuten afgesloten, aldus het Vlaams Verkeerscentrum. Paemen vermoedt dat heel wat mensen thuis werken of een dagje vrij genomen hebben. "Wie nu moet vertrekken, raad ik aan dat even uit te stellen", zei ze omstreeks 16.30 uur, na de landing van Trump op de luchthaven van Zaventem, waarna hij zich met zijn gevolg naar het Brusselse centrum begaf.

Om het gevolg van Trump door te laten, werden de E19 richting Brussel ter hoogte van Vilvoorde, de E40 richting Brussel ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe en de Brusselse Binnenring tussen Machelen en Sint-Stevens-Woluwe rond 16.20 uur afgesloten voor het verkeer. Daar ontstonden files door het stilstaand verkeer, aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Rond 16.50 uur meldde het Verkeerscentrum op Twitter dat opnieuw verkeer mogelijk is op de snelwegen.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...