Nestors zijn gekend

De Nestorprijzen 2017 gaan volgende maand naar zanger en liedjesschrijver Johan Verminnen en Leen Persijn, een woordkunstenares.

mph

Het is dit jaar al voor de elfde maal dat de Nestorprijzen worden uitgereikt. “We doen dit nog steeds aan één of meerdere personen met een lange en waardevolle staat van dienst in de culturele sector”, zegt auteur Frans Depeuter, die destijds samen met Robin Hannelore het initiatief nam. De uitreiking van de prijzen gebeurt eind augustus in ’t Schaliken in Herentals.

Een moment waarop de laureaten ook zingend of acterend op het podium worden verwacht. Johan Verminnen (66) is al decennia één van de boegbeelden van het Nederlandstalige chanson in Vlaanderen, al boetseert hij er graag invloeden in van ver buiten onze grenzen. Leen Persijn (73) is een zangeres en actrice uit het Brugse. Momenteel staat ze nog op de planken met Hola Zomaar Oma, een muzikaal podiumgebeuren over de relatie grootouders-kleinkinderen. De uitreiking van de Nestors start met een fotomontage door Willy Pelgrims over de voorbije tien edities.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER