Doelman Brent Van Winckel speelt reuzenpartij

© Emiel Tack

De finalisten van de 42ste Cécémel Jeugdcup Het Nieuwsblad zijn gekend. Gisteren werden in vier provincies nog halve finalewedstrijden betwist. Wie de strijd om de provinciale titels aangaat, vind je in de speelroosters per provincie rechts op deze Cécémel Jeugdcup Het Nieuwsblad-site. Een globaal overzicht staat in de file “Finales in een oogopslag 2014”.

Emiel Tack

Een erg leuke terugwedstrijd in de halve finales werd gespeeld in de schaduw van het nationale Koning Boudewijnstadion. De U13-spelers van Wolfsdonk kwamen het RSC Anderlecht vrank en vrij moeilijk maken in hun thuiswedstrijd. Vooral doelman Brent Van Winckel speelde zich met enkele bijzonder mooie saves in de kijker. De naam van de Wolfsdonkse goallie staat vast en zeker genoteerd in het boekje van Danny Bijn. De man is medeverantwoordelijke voor de samenstelling van de Jeugdcupselectie die eind mei aantreedt in het internationaal miniementornooi in Bassevelde. Het tornooi dat gekend staat onder de naam U13cup en bijzonder veel internationale uitstraling heeft. De CJC-selectie speelt er tegen FC Barcelona, Hannover 96 en RSC Anderlecht.

Nooit gezien

Na de partij tussen RSC en Wolfsdonk gebeurde iets dat veel te weinig te zien is op onze voetbalvelden. De spelertjes van Anderlecht en Wolfsdonk gaven elkaar een hand en gingen, kris kras door elkaar, het publiek groeten. Een gebaar waar menig Luzon, Preud’homme, Dury en ander eerste klassetrainer een voorbeeld kunnen aan nemen. Het sportieve gebaar werd op luid applaus van het aanwezige publiek én onze appreciatie onthaald. ‘Deze jongens stralen onze Cécémel Jeugdcup ingesteldheid uit’ reageerde Bijn nog. ‘Sportiviteit staat hoog in ons vaandel. Een mooi gebaar. Zo hoort het'.

De provinciale finales worden gespeeld op 1 mei in Oost-Vlaanderen op de terreinen van KSK Maldegem. De finales in Antwerpen ( in ’t Kuipke in Westerlo ) en Vlaams Brabant ( terreinen KFC Diest ) staan op 3 mei op het programma. Een dag later landt de Cécémel Jeugdcup Het Nieuwsblad karavaan in West-Vlaanderen ( KFC Izegem ) en Limburg ( Thes Tessenderlo ).

De provinciale winnaars ontmoeten elkaar in tornooivorm op 11 mei op de terreinen van KSK Sint-Niklaas. De nationale finale, tussen de nummers één en twee van elke reeks in Sint-Niklaas, staat op 25 mei geprogrammeerd op het hoofdterrein van Waasland –Beveren.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen