Anthony Horowitz waagt zich aan nieuw Bondboek

De erfgenamen van Ian Fleming hebben de Britse auteur Anthony Horowitz gevraagd een nieuw boek te schrijven over James Bond. Het draagt voorlopig de titel "Project one" en is gebaseerd op materiaal van Fleming zelf.
ALL ACCESS

"De Malteser erfenis", "Grieselstate" en "Daar ga je, Frederick K. Bower": kinderen van de jaren 90 hebben de boeken van Horowitz bij hopen verslonden. Momenteel waagt de Britse auteur zich aan een heel andere uitdaging: het schrijven van een gloednieuw boek over de avonturen van James Bond.

Het zijn de erfgenamen van wijlen de geestelijke vader van Bond Ian Fleming die Horowitz daartoe hebben uitgenodigd. "Hoe kon ik deze opdracht weigeren?", zegt Horowitz. "James Bond heeft mijn leven diep beïnvloed. Dit boek moest ik gewoon schrijven."

Helemaal van nul beginnen moet hij niet. Horowitz heeft immers de bundel "Murder on wheels" in handen gekregen, een voorbereiding op een Bondscenario voor een tv-serie dat Fleming in de jaren 50 schreef en dat al die jaren onuitgegeven is gebleven.

"Murder on wheels" speelt zich af in het milieu van de autoraces in Duitsland waar Bond een Russisch complot om een racepiloot te vermoorden dwarsboomt.

Het is niet de eerste keer dat de erfgenamen van Fleming een auteur uitnodigen om een nieuw Bondverhaal te schrijven. Eerder gingen Sebastian Faulks, Jeffery Deaver en William Boyd Horowitz voor.

Meest gelezen