Romance tussen Presciosa en Winny neemt vliegende start

In Sealife in Blankenberge hebben de Humboldtpinguïns Presciosa en Winny elkaar voor het eerst ontmoet. De twee leerden elkaar eerder deze maand kennen via een datingsite. Volgens de verzorgers kunnen de dieren het bijzonder goed met elkaar vinden.

Omstreeks 10 uur vanochtend heeft Presciosa Winny voor het eerst te zien gekregen in haar verblijf in Sealife in Blankenberge. De ontmoeting is het gevolg van een opmerkelijk initiatief van haar verzorgers. Eind vorige maand maakten ze een profiel voor haar aan op een datingsite. Met die ludieke actie wilden ze de aandacht vestigen op het feit dat Humboldtpinguïns met uitsterven zijn bedreigd. Indien mogelijk wilden ze ook graag écht een partner voor haar vinden.

Dat laatste is gelukt: Sealife in Scheveningen liet weten met Winny over een mannetjespinguïn te beschikken. Grote vraag was of het zou klikken tussen de beide dieren. Dat blijkt wel degelijk het geval. "Het lijkt zeker te klikken", zegt Aafke Budding van Sealife Blankenberge. "Ze blijven voortdurend in elkaars buurt. Als de ene gaat zwemmen, volgt de andere op de voet."

Op eventueel nageslacht is het hoe dan ook nog even wachten. "Presciosa is in april vorig jaar geboren", legt Budding uit. "Op dit moment is ze nog niet geslachtsrijp. Dat zal over twee tot drie jaar het geval zijn."

Ook voor Presciosa's broer Tommy breekt overigens een nieuw hoofdstuk aan: hij is naar Scheveningen vertrokken waar een vrouwtjespinguïn op hem wacht.

Meest gelezen