Straks sneller van Antwerpen naar kust

Van Antwerpen naar de kust rijden, moet op termijn zo’n tien minuten sneller kunnen dan nu. Wie richting kust op de E34 rijdt, staat vanaf Zelzate tot Knokke stil voor acht kruispunten. Die verdwijnen allemaal, zodat de expresweg N49 een volwaardige snelweg wordt.

wba

Vooral wie vanuit Antwerpen naar Knokke, Zeebrugge of het Nederlandse Cadzand moet, zal beter af zijn. Al is de snelweg nog niet voor meteen. Ten vroegste over vier jaar zal de overheid met de werken kunnen beginnen. Zo moet er nog onderzoek gebeuren naar de impact van de snelweg op de omgeving. En er moet een aantal landbouwpercelen en huizen worden onteigend. Maar dat de snelweg er komt, is wel zeker.

“En dat is nodig want de expresweg N49 is behoorlijk gevaarlijk. Omdat er veel kruispunten zijn, is de expresweg een echt zwart punt op het Vlaamse wegennet. We stellen vast dat veel bestuurders niet willen wachten aan de talloze verkeerslichten. Ze rijden door het rood, waardoor geregeld aanrijdingen gebeuren”, zegt Eveline Vandecaetsbeek, van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen