Gatlin duikt opnieuw onder 10 seconden in Peking

© EPA

Enkele dagen na zijn zege op de 100 meter van de Diamond League-meeting in Sjanghai, gewonnen in 9.94, heeft Justin Gatlin woensdag op de World Challenge in Peking dezelfde chrono laten optekenen. Een andere Amerikaan, Sam Kendricks, blonk uit met een beste wereldjaarprestatie in het polsstokspringen (5,92 meter).

Jef Van Hoofstat

Met een lichte tegenwind (-0,1 m/s) versloeg Gatlin zijn landgenoot Mike Rodgers (9.97) en de Chinees Zhenye Xie (10.12). Voor de 34-jarige Gatlin, in 2016 nog ongeslagen, was het de vierde zege op een rij.

Vorig jaar liet Gatlin bij zijn eerste race (in Doha) een zeer snelle 9.74 optekenen. Zijn grote concurrent, de Jamaicaan Usain Bolt, liep zaterdag op de Kaaimaneilanden zijn eerste 100 meter van het seizoen in 10.05. Achteraf gaf hij aan te kampen met een lichte hamstringblessure. Vrijdag loopt Bolt in het Tsjechische Ostrava zijn tweede 100 meter van het seizoen.

Behalve Gatlin toonde ook een andere Amerikaan zich in Peking. Sam Kendricks behaalde in het polsstokspringen een beste wereldjaarprestatie met een sprong over 5,92 meter. Zaterdag in Sjanghai sprong Kendricks ook al 5,88 meter en daarmee klopte hij toen de Franse olympische kampioen en wereldrecordhouder Renaud Lavillenie. In Peking vervolledigden de Pool Piotr Lisek en de Chinees Changrui Xue (beiden 5,70 meter) het podium.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen