© TOM GOYVAERTS

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tarieven nieuwe Antwerp-tickets stuiten op zware kritiek

Antwerp heeft zijn supporters redelijk zwaar beledigd. Vrijdagnacht zette de voetbalclub de nieuwe ticketprijzen online en dat schoot recht in het verkeerde keelgat. De teneur is ernaar: “Voor twee matchen minder betalen we allemaal fors meer.”

Johan Van Baelen

Vrijdagavond na 23u stonden de nieuwe tarieven voor het seizoen 2016-2017 plots op de website van R. Antwerp F.C. Veel fans kropen in de pen en uitten hun ongenoegen op de sociale media en op websites van supportersverenigingen.

Een clubman, die met twee kinderen naar de match komt, betaalde vorig seizoen 300 euro om met zijn drieën uiteindelijk 16 matchen te zien (oorspronkelijk 17 maar Aalst viel uit de boot, red.). “Nu zou ik 540 euro moeten ophoesten voor veertien matchen. Da’s ineens duur hoor.” Hij rekent verder voor: “Nu ineens zijn de prijzen voor jongeren tussen 12 en 15 jaar met 220% gestegen. Die voor studenten van 15 tot 21 jaar met 60%, die voor studenten ouder dan 21 met 220%. Ouderen genieten in het nieuwe seizoen niet meer vanaf de leeftijd van 60 jaar maar vanaf 65 van een gunsttarief. Dat is dan wel tussen 35 en 140% duurder.”

“Voor diezelfde categorie valt ook de parkingprijs zwaar”, zegt Steffen Peelmans van het supporterscollectief Act as One. “Die verhoogt van 75 naar 500 euro, terwijl juist veel mensen die minder goed te been zijn die 75 euro graag neertelden voor de parking.”

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen