Direct naar artikelinhoud

Portugal in oefenpot maatje te groot voor Noorwegen

Portugal in oefenpot maatje te groot voor Noorwegen

Portugal heeft zondagavond in een oefeninterland in het Estadio Dragao in Porto met duidelijke 3-0 cijfers de maat genomen van Noorwegen. De Portugezen moesten het zonder hun absolute vedette Cristiano Ronaldo doen - hij won een dag eerder met Real Madrid nog de finale van de Champions League - maar kenden een makkelijke avond. De doelpunten kwamen van Ricardo Quaresma (13.), Raphael Guerreiro (65., met een knappe vrije trap) en Eder (71.).

De oefenpot van gisteren kaderde in de EK-voorbereiding voor de Portugezen. Op 2 juni oefenen ze op Wembley nog tegen Engeland, op EURO2016 zelf ontmoeten ze in groep H IJsland (14 juni), Oostenrijk (18 juni) en Hongarije (22 juni).

Noorwegen, dat zich niet kon plaatsen voor het EK in Frankrijk, is op zondag 5 juni nog de laatste tegenstander van de Rode Duivels voor de afreis van de Belgen naar Bordeaux. Beide landen treffen mekaar om 18u in het Koning Boudewijnstadion. Vier dagen eerder, op woensdag 1 juni (20u45) kijken Eden Hazard en ploegmaats daar eerst nog Finland in de ogen.