© JHS

Oorlog(je) over oorlogsmonument

Op de Facebookpagina ‘Ge zij van Schoten als’ laten verschillende inwoners zich schamper uit over de lamentabele toestand van het herdenkingsmonument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog in de Deuzeldlaan.

KMA

Het gemeentelijk infoblad van Schoten bericht uitgebreid over hoe Schoten de Eerste Wereldoorlog herdenkt. Dat schoot in het verkeerde keelgat van een inwoonster. Zij vindt het hypocriet dat de gemeente doet uitschijnen alsof ze veel aandacht schenkt aan de gesneuvelde medeburgers, terwijl ze het herdenkingsmonument ter ere van de slachtoffers van ’14-’18 in de wijk Deuzeld aan het Hof van Meeus laat verloederen.

Verschillende andere inwoners delen de verontwaardiging van deze vrouw op de Facebookpagina. Inmiddels gaven enkele gemeentearbeiders het monument woensdag wel al een beurt. Schepen Erik Block (CD&V) vindt de verontwaardiging niet terecht.

“De restauratie van dit herdenkingsteken staat op de begroting 2015. Tot dan kunnen we enkel reinigen, maar grondig schrobben gaat niet, omdat anders een met verkeerde verf aangebracht verflaag volledig afbladdert. We hebben dit jaar de kerktoren van Cordula gerestaureerd en het monument op de begraafplaats. De restauratie van de Braembib is nog aan de gang. We kunnen niet alles tegelijk doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER