Onze pompiers halen 62 medailles binnen op 'Olympische Spelen'

© rdb

Een regelrecht schot in de roos was het voor onze Belgen op de World Police and Fire Games in Los Angeles. De brandweermannen sleepten 61 medailles in de wacht. Dat is een pak beter dan de 25 van twee jaar geleden.

Robin De Becker,rdb

Als helden werden ze vrijdag onthaald op de luchthaven. De brandweermannen van de zone Vlaams-Brabant West, Antwerpen, Fluvia en Chievres kwamen moe maar voldaan terug uit Los Angeles. Daar hadden ze deelgenomen aan de World Police and Fire Games, na de Olympische Spelen het grootste sportevenement ter wereld. Ook de Brusselse brandweer nam deel, maar landde al een dagje eerder.

Samen behaalde de Belgische delegatie in totaal 61 medailles. “Wat een ervaring”, vertellen brandweermannen Jens Vanhoutte en Pieter Clerens van de zone Vlaams-Brabant West. “Het was plezant omdat we veel sporten hebben kunnen beoefenen. Dat we dan zelf een bronzen medaille konden halen in de Mud Run, vergelijkbaar met de Spartacus Run, maakte het helemaal af. Het niveau was wel ontzettend hoog. Maar het leuke was ook het uitwisselen van T-shirts en brandweerpatches na de disciplines. We hebben veel toffe mensen leren kennen.”

China in 2019

Voor het duo was het de eerste keer dat ze deelnamen. Binnen twee jaar gaan de spelen door in China. “Maar of we daar aan zullen deelnemen, zal afhangen van de Belgian Fire Games.” Het korps werd namelijk financieel gesteund door ANPI na het winnen van de Belgian Fire Games vorig jaar.

Voor de familie van de brandweerlui was het vooral een zeer blij weerzien op de luchthaven. Dochtertjes Zoë, Febe en Sita stonden samen met hun mama Tina hun held op te wachten. Ook Brigitte en Larissa keken vol spanning uit naar de terugkeer van hun stoere bink. “We hebben ze zo goed als mogelijk proberen volgen via sociale media”, klinkt het. “Eerst op de agenda staan frietjes en nadien denk ik vooral dat ze gaan willen uitslapen want ze zijn heel moe.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen