Blackberry wil terug relevant worden met de hulp van de Blackberry Priv. ‘Priv’ is de nieuwe naam van wat tot voor kort door het leven ging als de Blackberry Venice. Het toestel wordt de eerste Android-inzending van het ooit zo populaire smartphonebedrijf.

De Priv krijgt zijn door weinig mensen enthousiast onthaalde naam met dank aan de vele privacyfeatures die de telefoon rijk is. Dat weet n4bb op gezag van bronnen binnen het Canadese bedrijf. Smaken verschillen, maar wij sluiten ons aan bij de rest van het internet: Priv is geen naam waarmee je volk aantrekt.

De naam is natuurlijk het minst belangrijke deel van de nieuwe telefoon. Het toestel moet, als alles goed gaat, voor zichzelf spreken. Knappe specificaties zoals een Snapdragon 808, een 5,4 inch QHD-scherm, 3 GB aan RAM en een 18 megapixel-hoofdcamera moeten het toestel lijnrecht tegenover het beste wat Android te bieden heeft zetten. Unieke functie is, weinig verrassend, een uitklapbaar fysiek toetsenbord.

De Backberry Priv is nog steeds niet officieel aangekondigd, al heeft het toestel nog weinig geheimen. De toekomst zal uitwijzen of de Priv Blackberry uit vieze papieren kan redden.