Laureaten kunstproject Cobra tonen hun werk in M-Museum

Cobra.be, de cultuurwebite van de openbare omroep, stelt vanaf volgend weekend 27 amateurkunstenaars voor aan het brede publiek. Het gaat om de laureaten van de zomeractie Kunst uit de kast". Ze krijgen een vaste plek gekregen in de online galerie "Atelier C" op de Cobrawebsite, en ze stellen vanaf zaterdag 6 september tentoon in Leuven.
© VRT

Aan het begin van de zomer had acteur en kunstliefhebber Luk D’heu (zie foto) zich in een oproep gericht tot amateurkunstenaars. Hij wilde hen onder de noemer "Kunst uit de kast" aansporen om met hun werk naar buiten te komen. Honderden schilders, tekenaars, fotografen, keramisten en andere beeldende kunstenaars gaven gehoor aan de oproep. Ze presenteerden het resultaat van hun creativiteit op Cobra.be, de VRT-cultuurwebsite.

De bezoekers van Cobra.be konden uit de honderden inzendingen hun favorieten kiezen in de meest uiteenlopende disciplines. De 27 winnaars krijgen een expopagina in "Atelier C", de online galerie van Cobra. Samen met Luc D’heu, die peter is van de actie, mogen zij nu ook gedurende twee weken hun favoriete werk tentoonstellen in M - Museum Leuven.

"Atelier C" opent met een vernissage op zaterdag 6 september. Vanaf zondag 7 september is de tentoonstelling open voor het grote publiek. De expo loopt tot en met zondag 21 september.

Meest gelezen