"Dit soort communicatie stopt beter"

De christelijke en socialistische arbeidersbonden bij chemiebedrijf Lanxess Rubber NV betreuren de uitspraken over de mogelijke sluiting van de vestiging in Zwijndrecht, als het binnenkort niet tot een aanvaardbaar akkoord komt. Wel is er bereidheid om naar een nieuw voorstel van de directie te kijken.

"We betreuren dat dat de taal van het management is", zegt ACV-secretaris Inge Paeshuys. "Momenteel gaat de discussie over het betonneren van afspraken in de cao. Laten we het daar voort over hebben."

Patrick Lodewijckx van ABVV vindt dat "dat soort communicatie beter stopt". "Zowel vakbonden als directie weten dat dat onzin is. Dit soort communicatie is niet aangewezen in het conflict." Hij ziet meer heil in een nieuwe, interne communicatie die vandaag verstuurd werd vanuit Duitsland. "Daarin zegt de directie te zoeken naar een constructieve dialoog met de werknemers en de vakbonden voor een faire oplossing. Dat is positief. We zitten op dezelfde lijn als de directie en willen zeker meewerken aan oplossingen die voor beide partijen goed zijn", aldus Lodewijckx.

Volgende week donderdag vindt er opnieuw een personeelsvergadering plaats. Een eerdere personeelsvergadering was kort vooraf en per mail uitgestuurd. De volgende zal breed en per brief verspreid worden. "Maar in tussentijd - in navolging van de mail waarin de directie zich bereid verklaart te zoeken naar een oplossing - zijn wij ook bereid naar een voorstel te luisteren", aldus Lodewijckx nog.

Meest gelezen