“Zaterdag begon Jordan (3) te hoesten, zondag is hij al gestorven”

© Serge Minten

De ouders van de kleine Jordan Gerdea (3) uit Vliermaalroot tasten nog altijd in het duister over het plotse overlijden van hun zoontje. “Zaterdagnamiddag is Jordan beginnen hoesten en nauwelijks 24 uur later belandde hij in een dodelijke coma”, vertelt moeder Juliana Ogbemudia (29) geëmotioneerd. Ook de dokters staan voor een raadsel.

rust

© Serge Minten

Jordan Gerdea was samen met zijn ouders en oudere broertje naar het schoolfeest van de Dageraad in Kortessem geweest. Het oudere broertje volgt daar les. De kleuter was op het feest onwel geworden, waarna de ouders naar huis vertrokken. Maar de toestand van de kleine Jordan verslechterde en het jongetje geraakte in coma.

De hulpdiensten rukten massaal uit om de jongen te helpen. Onder begeleiding van een mug-arts werd het jongetje eerst naar het ziekenhuis in Hasselt gebracht. Van daaruit ging het naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven, waar de jongen even later stierf.

Ook dokters staan voor raadsel

© if

“Hoe moet ik dit ooit aan zijn grote broer Favour (5) uitleggen? Die is voor altijd zijn favoriete speelkameraadje kwijt”, zegt moeder Juliana.

Ook de dokters staan voorlopig voor een raadsel. Hoewel er dinsdagnamiddag in het UZ Gasthuisberg in Leuven een autopsie op het lichaam van de kleine Jordan werd uitgevoerd, is het is nog altijd niet duidelijk waaraan de kleuter precies is overleden.

Vrijdag nog gezond

“Vrijdag blaakte hij nog van gezondheid”, vertelt juf Wendy van kleuterschool de Trootrakkers in Vliermaalroot. “Er was niets op hem aan te merken, Jordan was zijn vrolijke zelf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen