© JB

Warmste Voorleesweek met Voorlezen for Live

De Boomse bibliotheek draagt ook haar steentje bij voor Music for Life! Ze organiseren in de bib de Warmste Voorleesweek met Voorlezen for Live. Er wordt voor kinderen én voor volwassenen voorgelezen.

Jan Boey

De kinderen tot zeven jaar komen aan hun trekken op zaterdag 20 december van 11u tot 12u. Kay Minne leest voor uit haar kinderboek. Kay verbleef voor haar studie enkele maanden in Zimbabwe en haar ervaringen verwerkte ze in dit boek. Leerlingen uit Zimbabwe en Boomse kinderen van het tweede leerjaar van de Reuzenboom maakten de tekeningen bij dit boek. Kay leest voor met de Kamishibai (Japans verteltheatertje). Na het voorlezen duiken ze in de knutseldoos.

Op maandag 22 december van 14u tot 15u volgt een voorleessessie voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Voor deze kleuters leest Hilde Gallemaert voor. Ze is kleuterjuf in opleiding, leest met enthousiasme voor, vertelt, en laat de kinderen mee het verhaal beleven. Dinsdag 23 december van 14u tot 15u kunnen de kinderen van 4 tot 6 jaar zich voorbereiden op een gek verhaal. Hilde Gallemaert haalt de handpoppen boven om alle kinderen mee in het verhaal te nemen. De volwassenen komen ana hun trekken op zaterdag 20 december (van 11u tot 12u), maandag 22 december (van 14u tot 15u) en dinsdag 23 december (van 14u tot 15u). Dara De Bruyn, Boomse bibliothecaris en Erna Wauters, begeleider van de leeskring van de bib lezen voor. Expressief en met passie voor mooie verhalen lezen ze voor tot de vonken eraf vliegen tijdens deze Warmste Voorleesweek. De toegang is gratis, in de bib staat een spaarvarkentje voor een goed doel in Boom. Graag vooraf inschrijven. Al ben je op het laatste moment ook welkom. Inschrijven en info aan de balie van de bib, 03-888.38.52 of bibliotheek@boom.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER