© Photo News

Zware ochtendspits door stormweer en reeks ongevallen

De ochtendspits verloopt dinsdagochtend opvallend moeilijk. Door de combinatie van het natte wegdek, de stormwind en een reeks ongevallen moeten automobilisten op verschillende plaatsen lang aanschuiven. Dat is onder meer het geval op de E17 naar Antwerpen en op de Brusselse ring.

doro, LEJ

Het is een stormachtige ochtendspits’, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. ‘Met veel grotere wachttijden dan normaal.’ Dat komt door de combinatie van het natte wegdek en de stormwind, zegt Beeckman. En het wordt nog eens versterkt door een reeks kleinere incidenten.

Op de Antwerpse ring gebeurde ter hoogte van Borgerhout een ongeval in de richting van Nederland. Dat veroorzaakte onmiddellijk lange files. Automobilisten moesten tot twee uur aanschuiven, de file reikte zelf tot aan Sint-Niklaas.

Ook op de E19 richting Antwerpen (van Brecht tot Antwerpen-Noord) en de Ring richting Gent (Antwerpen-Noord tot Berchem) is het lang aanschuiven. Op de E34 in Wachtebeke, richting Antwerpen, belandde een vrachtwagen dan weer in de gracht. Dat ongeval veroorzaakt voorlopig nog niet veel hinder, maar de truck zal later wel getakeld moeten worden. En dat zal wel enige overlast veroorzaken, denkt Beeckman.

Brussel

Op de Brusselse buitenring is het twee uur aanschuiven vanuit Wallonië tot het Leonardkruispunt door twee ongevallen, één in het Waals-Brabantse Ophain en één in Hoeilaart. ‘In Hoeilaart reed een sportwagen in op zijn voorligger en kwam onder dat voertuig terecht. Er was ook nog een derde wagen betrokken bij het ongeval, waarbij niemand gewond raakte’, zegt Hajo Beeckman, die niet kon bevestigen of er daar een boom op het wegdek lag. ’Maar in dit gebied rond het Zoniënwoud gebeurt het regelmatig dat er takken op het wegdek liggen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En her en der in Vlaanderen zijn door de stormwind grote takken op de weg terechtgekomen. Dat is onder meer het geval op de E17 in Haasdonk dinsdagochtend vroeg of in Aalbeke aan de kruising van de E17 en de E403.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER