© FRBE

Nog geen akkoord voor Antwerp

Vandaag, om exact 8 uur, moest de licentiecommissie alle documenten en akkoorden in huis hebben om te kunnen beslissen over de toekomst van de noodlijdende tweedeklasser.

peter goris

Kon Patrick Decuyper, en met hem het Antwerpbestuur, in de laatste rechte lijn richting licentiedeadline alsnog de groep Mintjens overtuigen om tot een akkoord te komen? En kon Patrick Decuyper daarna officieel aankondigen dat hij de nieuwe baas is op voetbalclub Antwerp FC? Luttele minuten voor het verstrijken van die deadline is het antwoord ‘nee’. Maar de hoop op een snelle deal wordt nog niet opgegeven.

Gisterenavond werd druk gezocht naar een oplossing in de zaak Antwerp die voor beide partijen aanvaardbaar was. Tot een grote ‘verzoeningsvergadering’ tussen Francis Vanderhoydonck als zaakwaarnemer van de groep Mintjens, Patrick Decuyper en het Antwerpbestuur kwam het echter niet. De gesprekken en onderhandelingen verliepen uitsluitend via telefoon en mail, tot diep na middernacht. Tot een akkoord kwam het voorlopig niet, daarvoor bleven de standpunten te ver uit elkaar liggen.

Een van de grootste knelpunten blijft de discussie over de schuldregeling: reduceren (en dus een definitieve oplossing) of bevriezen (een jaar niet opvragen). De komende uren wordt volgens de partijen ‘constructief’ verdergewerkt aan een mogelijke oplossing. En dan wordt het vooral uitkijken of de licentiecommissie uitstel verleent (en dus documenten na deadline wil ontvangen). Is dat niet het geval, dan rest enkel nog de uitweg van de beroepsprocedure voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Volgens de timing zou die op 1 mei, volgens het bondsreglement zelfs uiterlijk 10 mei, een uitspraak kunnen doen.

Wordt vervolgd.

Lees meer in Gazet van Antwerpen