Peter Vanvelthoven haalt zwaar uit naar regering

© ISOPIX

De Limburgse sp.a-voorzitter Peter Vanvelthoven heeft in zijn 1-meitoespraak, net zoals elders in het land, zwaar uitgehaald naar de regering. Hij benadrukte de groter geworden kloof tussen arm en rijk en wees daarbij met een beschuldigende vinger naar de federale en Vlaamse regering, die volgens hem de armen uitpersen, klassenjustitie toelaten en niet voor de beloofde jobs zorgen.

Op het Vrijthof in Tongeren sprak Peter Vanvelthoven zondagvoormiddag de socialistische militanten uit Limburg toe. Hij zei dat zijn socialistische familie het onaanvaardbaar vindt dat “mensen niet naar de dokter kunnen gaan omdat ze er geen geld voor hebben, gepensioneerden niet meer toekomen met hun pensioen voor hun rusthuisfactuur, ouders hun kinderen met een lege brooddoos naar school moeten laten gaan, en werkende mensen hun elektriciteitsfactuur en hun waterfactuur niet meer kunnen betalen.”

Allemaal de schuld van de “rechtse regeringen”, aldus Vanvelthoven. Hij gaf nog een aantal voorbeelden van wat hem daarbij dwars zit. “Diegenen die hun zwart geld in het buitenland verborgen hebben, diegenen die ons dus jarenlang bedrogen hebben, wil de regering fiscale amnestie geven. Twee blikjes bier in de supermarkt stelen en je krijgt gevangenisstraf, maar een paar miljoen belastingen ontduiken en je kunt je gevangenisstraf afkopen. Dat, vrienden, is klassenjustitie. Dat is de oneerlijke samenleving van deze rechtse regeringen.”

Vanvelthoven ijverde daarentegen voor meer eerlijkheid, door onder meer de elektriciteitsfactuur te verlagen, de pensioenleeftijd gelijk te schakelen en fiscale fraudeurs te bestraffen. Tot slot deed hij nog een oproep om bij de komende sociale verkiezingen te stemmen voor zuilgenoot ABVV.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen