© Lizette Budé

Bret-Gelieren viert driewerf feest

Nadat vorig jaar intens werd feestgevierd in de parochie Bret-Gelieren naar aanleiding van het 60-jarig bestaan, kreeg het voorbije heuglijke feestjaar dit weekend nog een speciaal nastaartje. Er waren nog een drietal leuke initiatieven in de pijplijn blijven zitten en daar werd nog een extra verlengstuk aangebreid.

Lizette Budé

Vooreerst was er de inhuldiging van de straatnaam Piehpelplein. Omdat de locatie aan de Chirolokalen en het parochiecentrum al jaren de bijnaam piehpelplein heeft, werd onlangs door het stadsbestuur beslist om een gedeelte van de Zagerijstraat officieel de naam ‘Piehpelplein’ te geven. Zo werd de nieuwe straatnaam feestelijk ingehuldigd. De naam ontstond enerzijds door de Engelse fonetische uitspraak voor ‘people’, anderzijds staat ‘piehpel’ voor het woord vlinder in het Genker dialect. Hiermee wordt bedoeld dat deze site een plaats is voor opgewekt, dartelend en kleurrijk volk.

Als externe medewerker schonk de afdeling Lions Club Midden Limburg een duurzame zitbank in smooth beton in de vorm van de letter G, omdat Lions Internationaal dit jaar 100 jaar bestaat. De multifunctionele bank werd gezegend met de specifieke naam: G-SPOT. Mensen kunnen zitten aan de binnenkant om gezellig te chillen en aan de buitenkant om de omgeving te bekijken en alzo ‘spotten’ of ‘gespot worden’.

En tot slot zorgden Oud-Chiroleid(st)ers, met de opbrengst van de voorbije vieringen van 60 jaar Chiro voor een knap kunstwerk dat de Chirojeugd vereeuwigt. Het beeld staat geposeerd op een eikenhouten sokkel uit de bossen nabij het atelier van kunstenaar Koen Van Mechelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer