© JAA

© JAA

© RR

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Cafébazen geven Tournée Musicale aan vooravond van Hemelvaartweekend

Pieter Vandergooten en Erik Verheyden pakken vanavond, woensdag, uit met de derde muzikale kroegentocht. Die werd herdoopt tot Tournée Musicale en biedt zes straffe duo’s in evenveel cafés.

jaa

Pieter Vandergooten en Erik Verheyden, bekend van marketingbureau Backbeat, werkten eerder al met succes samen aan Rock Schoten. Ze willen nu dit kleinschaliger evenement verder doen groeien en vonden hiervoor partners in de Schotense cafébazen.

Karl Van Agtmael (Den Trol), Tom Deschepper en Sandra Hendrickx (Staminee Bon Vivant) en Dirk Breemersch (La Cantina), om er maar enkele te noemen, maken op 24 mei graag plaats voor muzikanten van allerlei slag. Leuk is dat ook Mondovino voor deze derde editie wat wijnrekken opzijschuift en de deuren openzet voor Tournée Musicale. De voorbije jaren gingen telkens vijfhonderd muziekliefhebbers op pad en dat zouden er dit keer wel eens meer kunnen zijn, want het aanbod kreeg een kwaliteitsinjectie.

Tourneé Musicale biedt een mix van stijlen enerzijds en bekende artiesten en aankomend talent anderzijds. Met kleppers als Steven De bruyn (El Fish) & Richard van Bergen, Ernst Löw (Tweetakt) & Deborah Ostrega (Lords of Acid), Charlie Belair (Blue Blot), maar ook het Schotense zangtalent Valkerie, ondersteund door Jo Cassiers (Stan Van Samang), topjazzmuzikanten Jean Van Lint & Daan Demeyer en de ervaren rakkers van J&B Connection, worden veel genres gedekt.

Vandergooten en Verheyden zetten de overwegend in duo optredende artiesten niet zomaar lukraak ergens neer. “We kennen ze en kozen telkens de omgeving uit waarin hun muziek het best tot z’n recht zal komen. De decibels worden bewust ook binnen de perken gehouden”, aldus de organisatoren.

Praktisch

De formule blijft ongewijzigd: elke band speelt drie sets van ongeveer een uur op dezelfde locatie: de gitaren worden ingeplugd om 20, 21.10 en 22.20u.

Deelnemende cafés zijn: Den Trol (Gelmelenstraat 157), La Cantina (Theofiel van Cauwenberghslei), Mondovino (Vordensteinstraat 102), Bon Vivant (Paalstraat 189), De Gilde (Markt 15) en Company (Paalstraat 259). “Al deze locaties bevinden zich op wandelafstand van elkaar”, weet Pieter. “De pauzes moeten echt wel volstaan om tijdig het volgende optreden te halen. Mij kan je vinden in Den Trol aan de zijde van Steven De bruyn (El Fish) en Richard Van Bergen.”

www.tourneemusicale.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER