Ed Sheeran zou hit Photograph gestolen hebben en dat is niet de eerste keer

© Geert Van de Velde

De Britse singer-songwriter Ed Sheeran heeft een minnelijke schikking betaald aan liedjesschrijvers Martin Harrington en Thomas Leonard. Hoeveel de popster ze heeft betaald weten we niet. De twee liedjesschrijvers claimden dat Ed Sheeran zijn hit Photograph had gestolen van hun origineel Amazing, uitgevoerd door ex-winnaar van X factor Matt Cardle.

bapl

In juni 2016 spanden Martin Harrington en Thomas Leonard een rechtszaak aan tegen Ed Sheeran voor zo’n 20 miljoen dollar. Zij beschuldigden de singer-songwriter ervan het refrein van liedje photograph noot voor noot te hebben gekopieerd van hun liedje Amazing. Sheeran zou volgens hen ook het soort woorden, de zangstijl, de melodie en het ritme van hun oorspronkelijke nummer hebben overgenomen. James Selna, een rechter in California, heeft bevestigd dat de rechtszaak afgewezen is. “Sheeran heeft een akkoord bereikt met de twee songwriters, maar verdere details mag ik niet bekendmaken.”

Het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran wordt aangeklaagd voor plagiaat. Ook voor zijn nummer ‘Thinking Out Loud’ werd hij al aangeklaagd. De familie van Marvin Gaye vindt dat Sheeran het nummer heeft gestolen van de hit ‘Let’s Get It On’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen