Direct naar artikelinhoud
Somalië

Al-Shabaab pleegt aanslag op strandrestaurant in Mogadishu: zeker 6 doden

De soennitische terreurorganisatie al-Shabaab heeft een aanslag gepleegd op een restaurant aan de populaire wandeldijk van de Somalische hoofdstad Mogadishu. Daarbij zijn volgens ooggetuigen zeker zes mensen omgekomen. De terroristen lieten eerst een bomauto ontploffen voor het hotel-restaurant Banadir Beach aan het Lido-strand en vervolgens schoten zeker drie jihadisten willekeurig om zich heen. Dat heeft politiewoordvoerder Ahmed Aloley verklaard.

De veiligheidstroepen zijn ter plaatse om de aanvallers terug te slaan. De aanslag in de hoofdstad deed zich vanavond voor, aan het begin van het islamitisch weekeinde. Al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist in een radioboodschap.

Ooggetuige Marwan Omar zei dat hij na de eerste ontploffing minstens zes lichamen gezien had. Een politieagent die ter plaatse was vreesde dat het aantal slachtoffers nog verder zou kunnen oplopen.

Het restaurant ligt vlak bij de Turkse ambassade. De islamistische terreurgroep Al-Shabaab heeft al meerdere doelen op dezelfde wandeldijk aangevallen.

Militanten van terreurbeweging al-Shabaab. Illustratiefoto.