Direct naar artikelinhoud
Champions League

Ranieri verrast: "We zijn de outsider"

Ranieri verrast: "We zijn de outsider"

Leicester-coach Claudio Ranieri deed na afloop van de loting voor de groepsfase van de Champions League een verrassende uitspraak. "Ik zie ons als outsider in groep G", verklaarde de Italiaan, die Leicester vorig jaar naar de Premier League-titel loodste. Leicester City is net als FC Porto en FC Kopenhagen één van de tegenstanders van Club Brugge in groep G.

"Ik zie ons als de outsider", opende Ranieri. "We zullen alles moeten geven en top moeten zijn om onze supporters zeges te bezorgen. Vorig seizoen was fantastisch, maar we willen nu meer. We hebben in de Champions League de kans om onze kwaliteiten te tonen. Er wachten ons drie moeilijke uitmatchen, maar in eigen huis kunnen we, met de hulp van onze supporters, altijd een tikje meer."

Porto zelfverzekerd
Bij Porto-coach Nuno Espirito Santo klonk een duidelijk ander geluid. "Wie er in de groep zit, maakt mij niet uit. Wij zijn FC Porto en wij zijn altijd kandidaat om door te gaan naar de tweede ronde. We treffen met Leicester, Club Brugge en Kopenhagen drie kampioenen, maar ik ben er zeker van dat zij zich ook bewust zijn van ons talent en onze ambitie."

"Ideale loting"
Kopenhagen-coach Stale Solbakken spreekt van een "ideale loting". "Wanneer je kijkt naar welke teams we hadden kunnen loten, valt dit mee. Dit is de loting waar ik zelf op gehoopt had. We kunnen tegen alledrie de teams punten pakken. Het zal straks vreemd zijn om onze ex-teammaats Claudemir (bij Club Brugge) en Amartey (bij Leicester) aan de andere kant van het veld tegen te komen."