© GVA

De cinema komt naar je toe

Elk jaar organiseert de cultuurdienst van Rijkevorsel i.s.m. de bibliotheek en een Rijkevorselse vereniging filmvoorstellingen in het mooie decor van het klooster.

Hans Otten

Met De cinema komt naar je toe pakken de organisatoren uit met een reeks filmvoorstellingen, die een gevarieerd programma voor jong en oud omvatten.

De reeks start op woensdag 8 juli met de Vlaamse klassieker De Loteling uit 1974, onder regie van Roland Verhavert. Het scenario is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1850 van Hendrik Conscience. De film werd op het filmfestival van Berlijn genomineerd voor de Gouden Beer.

De arme boerenzoon Jan Braems gaat tegen betaling de legerdienst vervullen in de plaats van een rijkeluiszoon. Door de slechte omstandigheden in het Belgische leger wordt hij blind. Zijn vriendin laat hem toch niet in de steek.Voor en na de filmvertoningen wordt een "klein café" georganiseerd in de aanpalende lokalen.

Praktisch

De Loteling, woensdag 8 juli om 20u in het Klooster, Molenstraat 5 in Rijkevorsel. De toegang bedraagt 1 euro. Inschrijven is verplicht: er is slechts een beperkt aantal plaatsen. cultuurdienst@rijkevorsel.be , 03.340.00.52

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER