© Wh

Slagerij stopt ermee na 97 jaar: “Niet evident om elke dag om kwart na vijf op te staan”

De Statiestraat in Berchem is binnenkort een monument armer. Onder het motto ‘onze frut wordt zuur’ hangt slagerij Noppen zaterdag definitief de slagersschort aan de haak. Na drie generaties hard labeur is het tijd voor een welverdiend pensioen. “Maar niet zonder er een plezante laatste dag van te maken.”

Elien van wynsberghe

Nog een paar dagen hebben de klanten van slagerij Noppen tijd om afscheid te nemen. Want van heinde en verre kwamen ze naar het winkeltje met de helblauwe mozaïeken muren. “Vooral voor ons gehakt, onze preparé en onze slaatjes”, weet Wim Noppen (63).

Ambachtelijke producten zonder meer. Daar stond het familiebedrijfje voor bekend. Maar na 97 jaar is het welletjes geweest en legt Wim Noppen zijn kapmes voorgoed naast den blok. “Evident is het niet, elke dag om kwart na vijf opstaan om dagen van minstens twaalf uur te kloppen, zes op zeven. “Maar als je iets graag doet en je bent omringd door een tof team, dan vliegen de uren voorbij.”

De klanten kunnen zaterdag komen klinken op 97 mooie jaren. “We willen er een plezante laatste dag van maken. En als afscheidscadeau krijgt iedereen een beetje van onze typische frut mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER