© Margo Tilborghs

Kinderen ondertekenen charter ‘Goe Gespeeld’

Naar aanleiding van de Buitenspeeldag die vandaag (vooral binnen) plaatsvindt, werd gisteren in het Suske en Wiske-kindermuseum het Goe Gespeeld-charter ondertekend. Antwerpen is de eerste provincie die werkt aan een speelklimaat voor kinderen.

Margo Tilborghs

De leerlingen van het derde leerjaar van basisschool Groenendaal uit Merksem werden verrast met een grote taart en kinderchampagne. De kinderen mochten mee het charter ondertekenen waarin staat dat spelen een kinderrecht is.

“Toch is het niet altijd evident om buiten te spelen”, zegt gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a), bevoegd voor jeugd. “Niet overal vind je een groene, veilige speelomgeving. Daar willen we als provincie iets aan doen. We willen de kinderen beloven dat het voor alle kinderen mogelijk moet zijn om lekker buiten te spelen. In het charter staat dat we alle parken en bossen open willen stellen zodat kinderen er goed kunnen spelen. We hopen zo bij te dragen tot een speelvriendelijke provincie.”

Rania (9) en Jeannis (9) mochten het charter mee ondertekenen. “Veel plaats om buiten te spelen heb ik niet”, zegt Mohamed (9). “Daarom speel ik meestal gewoon met de bal voor ons huis. Een speelpleintje in de buurt is er niet.”

Lees het hele artikel in uw krant van woensdag, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER