© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Lingerie Marie-Thérèse bestaat 45 jaar

De bekende lingeriezaak Marie-Thérèse in Dorp in Poederlee (Lille) bestaat exact 45 jaar. De zussen Bea en Edith Van Grieken namen in 1996 definitief de fakkel over van hun moeder Marie-Thérèse.

Bart Van den Langenbergh

Marie-Thérèse viert vanaf woensdag 1 april nog een hele maand lang het 45-jarig bestaan van de de winkel. In april 1970 startte Marie-Thérèse Versmissen in haar ouderlijke woning in Dorp in Poederlee met de lingeriehandel. Dochter Edith Van Grieken stapte in 1989 mee in de zaak. Toen in 1996 ook haar zus Bea mee lingerie ging verkopen, hebben beide zussen de winkel overgenomen.

"De winkel is nog altijd gevestigd in het ouderlijk huis, de oudste woning van Poederlee”, legt Edith Van Grieken (58) uit. “Onze moeder, Marie-Thérèse, startte de zaak in de garage van zestien vierkante meter groot. In 45 jaar tijd is de winkel vijf keer vergroot en twee keer helemaal opnieuw ingericht. De zaak is nu 104 vierkante meter groot. Groter hoeft de zaak echt niet te worden. Het moet hier geen supermarkt worden, anders kunnen we niet dezelfde service bieden zoals nu.”

Klanten van de winkel worden de hele maand april getrakteerd op een goodiebag met allerlei geschenkjes.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER