“Wéér verlies ik geweldige man door onverantwoord rijgedrag”

© rr

© bfr

© credit

© rr

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op haar drieëntwintigste verloor ze haar eerste echtgenoot in een vluchtmisdrijf, donderdagnacht sloeg het noodlot opnieuw toe voor Petra Bogaert (35) uit Wakken: haar man Frédéric ­Lazaron (26) werd met zijn motor weggemaaid door een automobilist onder invloed. Hij was op slag dood. “Weer verlies ik een man door ­onverantwoord rijgedrag. Ik hoop dat die chauffeur zwaar gestraft wordt.”

geoffrey sabbe, bert feys en Sofie Buekenhoudt

Alsof het noodlot boven sommige huizen trager passeert. Petra Bogaert was woensdag samen met haar man Frédéric Lazaron en hun zoontje Khyliano (4,5) ­teruggekeerd van hun vakantie in Toscane. Hij had zijn motorfiets gemist, in de heuvels van Italië. “Ik had die hem een jaar geleden cadeau gedaan”, zegt Petra. “Ik wist dat hij het zo graag wilde.”

Daarom bleef Frédéric tijdens zijn traditionele avondritje op zijn zwarte Cagiva donderdagavond iets langer weg. Een uur té lang: op de Wakkensesteenweg in Tielt, waar de afgelopen maand nog twee dodelijke ongevallen gebeurden, werd de motorrijder frontaal gegrepen door een ­bestelwagen. De bestuurder, een 26-jarige man uit Oeselgem, reed ­onder invloed. In een bocht overschreed hij een volle witte lijn om een tractor in te halen. Frédéric maakte geen schijn van kans: de twintiger werd weggeslingerd in een maïsveld en overleed ter plaatse. Volgens getuigen zei de aanrijder na het ongeval dat het “niet nodig was de politie in te lichten”. “Mogelijk had de man niet in de gaten dat hij een motorrijder in plaats van een voorwerp had geraakt”, zegt de politie.

Het nieuws bereikte Petra net toen ze op het punt stond naar het ziekenhuis te vertrekken, op zoek naar haar man. Radeloos, net ­zoals op 6 augustus 2004: toen werd haar eerste echtgenoot Davy als wegenwerker ook al gegrepen door een vrachtwagen. “Hij kwam onder de wielen terecht, maar de chauffeur is gewoon doorgereden. Pas een jaar later kon de trucker geïdentificeerd worden, aan de hand van de bloedspatten op de vrachtwagen.” Toen bleef Petra achter met haar twee dochters, nu ook met een zoontje.

De grootste malheur uit een mensenleven. Die je eigenlijk na die eerste keer ‘gehad’ moet hebben. “Natuurlijk denk je dan dat je je tegenslag wel gehad hebt”, zegt Petra. “Ik ben kwaad dat ik een geweldige man verlies door ­iemand die weer zijn verantwoordelijkheid niet opnam. Hij was misschien niet dronken, maar wel onder invloed. Hij had ook nooit dat manoeuvre mogen maken, dat is ­onverantwoord rijden. Die man is volledig in de fout. Ik hoop dat hij een zware straf krijgt. Frédéric zei vaak dat automobilisten te weinig acht slaan op motorrijders. Zelf reed hij volgens het boekje. Khyliano was zijn god, daarom nam hij geen risico’s.”

Petra was van plan haar motorrijbewijs ook te halen. Na de dood van Davy had ze leren autorijden omdat het moest, nu zou ze met de motor rijden omdat ze het wou. “Maar het hoeft niet meer. Ik wil dat mijn kinderen nog iemand hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen