Direct naar artikelinhoud

President Zuid-Korea uitgejouwd bij rampschip

De Zuid-Koreaanse president Park Geun-Hye is door boze familieleden uitgejouwd toen zij de plek bezocht waar de ramp met de veerboot Sewol plaatsvond. Tot nu toe zijn 18 doden geteld, terwijl 278 mensen worden vermist.

De Zuid-Koreaanse president Park.

Park kreeg beledigingen naar haar hoofd geslingerd van familieleden van opvarenden omdat zij vinden dat de reddingsactie niet goed verloopt. 'We doen alle moeite om mensen tot de laatste persoon te redden', sprak de president.

De veerboot met 30 bemanningsleden en 429 passagiers aan boord, onder wie 325 scholieren, raakte door nog onbekende oorzaak plotseling in moeilijkheden en zonk.

Gebrek aan informatie
De familieleden zijn kwaad omdat er te weinig informatie wordt gegeven. Ze willen onder andere live meekijken met de reddingsoperatie. Verder eisen ze dat er meer mensen worden ingezet bij de reddingsoperatie en dat er een lijst komt van personen die aan boord waren.

Kritiek is er ook op de bemanning van het schip. Overlevenden hebben verklaard dat veel meer mensen gered zouden zijn als de opvarenden sneller waren geëvacueerd. Volgens mediaberichten is slechts een van de 46 reddingsboten te water gelaten. Daarbij zijn er berichten dat de kapitein bovendien als een van de eersten het zinkende schip zou hebben verlaten.