Belgische basketjongens kloppen Hongarije

De nationale Belgische basketbalploeg van jongens tot 16 jaar heeft vrijdag op het EK U16 voor Divisie B in Strumica (Macedonië) met 60-65 gewonnen van Hongarije. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de strijd om plaatsen vijf tot acht.

Aan de rust keken onze jonge landgenoten tegen een 27-29 achterstand aan, maar in het derde kwart konden ze het verschil maken met een 15-6 tussenspurt. Tim Lambrechts scoorde 20 punten en pakte 10 rebounds voor de Belgen. De kwartstanden waren 12-10, 15-19, 15-6 en 18-21.

Zaterdag om 16u00 staat er nog een duel met Slovenië op het programma. In de tweede ronde verloren onze landgenoten nog met 70-61 van dat land. België moest op het EK Divisie B bij de eerste drie eindigen om te mogen promoveren naar Divisie A, maar dat is dus niet gelukt.