KV Kortrijk zet ex-trainer Vanhaezebrouck een flinke hak

AA Gent heeft het nagelaten om op vrijdagavond naast Anderlecht op de eerste plaats van de Jupiler Pro League te komen. De Buffalo’s leden hun tweede nederlaag op een rij. Tegen KV Kortrijk werd het 0-1. Een pijnlijke nederlaag voor Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck tegen zijn voormalige werkgever.

Maarten Delvaux

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vanhaezebrouck zette Habibou op de bank en koos voor Benito Raman in de aanval. Die had al na 1 minuut kunnen scoren, maar de jongeling strafte het bezoekende balverlies niet af. KV Kortrijk was overigens helemaal nergens in het begin van de match. Het openingsdoelpunt van de West-Vlamingen kwam in de negende minuut dan ook compleet uit de lucht gevallen. Ivan Santini rondde een knappe actie af met een dito afwerking. Sels kon onvoldoende bij zijn lage schuiver om de 0-1 te verhinderen. Het was het eerste competitiedoelpunt van de Kroaat, die vorig seizoen zo vaak scoorde voor KV Kortrijk.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

En de pech hield niet op voor Hein Vanhaezebrouck. Na amper 26 minuten moest hij al twee vervangingen doorvoeren. Habibou en Belhocine kwamen de geblesseerde Puljic en Kums vervangen. In de slotfase van de eerste helft voerde de thuisploeg de druk flink op. Habibou was dicht bij de gelijkmaker, maar Mulemo haalde zijn kopbal van de lijn. Een poging van Milicevic zeilde nipt naast.

Ook na de rust was het al AA Gent dat de klok sloeg. De thuisploeg monopoliseerde bal (maar liefst 7% balbezit!), maar deed daar veel te weinig mee. KV Kortrijk groef zich in en liet de Gentenaars komen. De belegering van het Kortrijkse doel leverde slechts schuchtere pogingen van Habibou, Dejaeghere en Saief op. Doelman Keet kwam nooit meer in de problemen. Zo greep KV Kortrijk zijn broodnodige tweede zege van het seizoen. De Kerels springen zo van de voorlaatste naar een gedeelde zevende plaats met Lokeren en Standard.

AA Gent lijdt zijn tweede nederlaag op een rij en verliest morgen zijn tweede plaats in het klassement.