© roger dreesen

Kunstenpad al drie keer beschadigd

Vandalen hebben de kunstwerken langs het Johan Clijsterspad in Meeuwen-Gruitrode zwaar beschadigd. En ze moeten daar wat moeite voor hebben gedaan. “De 8 millimeter dikke volkernplaten, waarop Johans tekeningen zijn vereeuwigd, krijg je zelfs met een hamer niet stuk”, zegt Jo Klaps, initiatiefnemer en jeugdvriend van de overleden kunstenaar.

rdr

Het Johan Clijsterspad bestaat onder meer uit diverse panelen langs een 250 meter lang wandelpad dat naast het huis vertrekt waar Johan ooit woonde, in de Muisvenstraat.

Jo Klaps een jeugdvriend van de kunstenaar en bedenker van het Johan Clijsterspad wijst op de vernielingen. “De volkernplaten waren kapotgeslagen. Ook de stalen constructie waar de platen op gemonteerd zijn, werden al eens geforceerd. Eén structuur werd zelfs met een auto uit de grond gerukt. Het is al de derde keer dat vandalen hier toeslaan”, vertelt Jo Klaps.

De bevoegde diensten zijn geïnformeerd. “En de politie voert een onderzoek uit naar de daders. De beschadigde panelen worden vervangen”, zegt schepen Kurt Plessers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer