Forse toename hypothecaire kredieten in november

De verstrekte kredieten lagen in november zowel qua aantal als bedrag fors hoger dan vorig jaar, zo meldt de federatie van de financiële sector Febelfin. Het aantal leningen ging 62 procent hoger, het bedrag 56 procent. Veel mensen gaan nog een lening aan, nu in 2015 de woonbonus hervormd wordt en minder zal opleveren voor wie leent.

Het aantal kredietaanvragen lag in november meer dan het dubbele hoger (+107%). Het bedrag van de kredietaanvragen nam met 97 procent toe, zo blijkt uit de hypothecaire-kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK), een deelorganisatie van Febelfin.

"Deze sterke stijging van de kredietverlening in de maand november is het gevolg van de concretisering van de talrijke kredietaanvragen die in de voorgaande maanden werden ingediend ingevolge de aangekondigde verlaging van de woonbonus in Vlaanderen vanaf 2015, de verwachte aanpassing van de woonbonus in de andere regio's, evenals de lage rentevoeten", aldus Ivo Van Bulck, Secretaris-generaal van de BVK.

Meest gelezen