Herman Van Rompuy en Kris Hoflack in raad van bestuur KU Leuven

De inrichtende overheid van de KU Leuven heeft beslist om 5 nieuwe externe bestuurders te benoemen in de raad van bestuur van de Leuvense alma mater. De meest opvallende namen zijn Herman Van Rompuy en VTM-hoofdredacteur Kris Hoflack. Daarnaast werden ook Eric Defoort, Hilde Laga en Anne Leclercq in die functie benoemd.
AFP

De raad van bestuur telt 25 leden en is het overkoepelend bestuursorgaan van de KU Leuven dat de globale strategie vastlegt, deelstrategieën goedkeurt en de uitvoering ervan evalueert. De raad waakt onder meer ook over het financiële evenwicht van de KU Leuven. Naast de rector, de 3 groepsvicerectoren, algemeen beheerder en 2 student-bestuurders biedt de raad plaats aan 18 externe bestuurders.

Meest bekende nieuwe naam is die van Herman Van Rompuy, ex-premier en tot voor kort voorzitter van Europese Raad. Kris Hoflack was in de periode 2004-2011 hoofdredacteur bij VRT Nieuws, een functie die hij nu bekleedt bij VTM. Anne Leclercq is sinds 1998 directeur van het Agentschap van de Schuld, dat de Belgische staatsschuld beheert. Eric Defoort is hoogleraar geschiedenis aan de KUB en voorzitter van de Europese Vrije Alliantie. Hij was in het verleden ondervoorzitter van VU (1998-2001) en N-VA (2001-2003).

Hilde Laga richtte het advocatenkantoor Laga op en is gasthoogleraar aan de Rechtsfaculteit. Koenraad Debackere werd herbenoemd tot algemeen beheerder, een functie die hij al sinds 2005 bekleedt. Debackere is als hoogleraar verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen en is onder meer ook de voorzitter van de Raad van Wijzen van "Vlaanderen in Actie". Hij is ook afgevaardigd bestuurder van KU Leuven Research & Development, voorzitter van het Gemma-Frisius Fonds en van Leuven.INC. Paul Maertens, directeur bij Agoria, werd herbenoemd als voorzitter van het Auditcomité, dat aan de raad van bestuur rapporteert over boekhouding, audit en risicobeheer.

Meest gelezen